ŞAİRKULDAMAD
Ana Menü

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

Çevrimiçi Üyeler: 0

Toplam Üye Sayısı: 2
En Yeni Üye: Murat-yuksel

Bizi Takip Edin
Bizi şu ağlardan takip edebilirsiniz :

ARPALAR GEL GÖR BENİ ELA GÖZLÜM SENDE GEL MUAMMA NEME GEREK ŞAŞTIM KALDIM

Makale Hiyerarşisi
Makaleler ana sayfası » DENEMELER » KUR'AN OKUMANIN FAZİLETİ

KUR'AN OKUMANIN FAZİLETİ

KUR’an Okumanın Fazileti

 

KUR’anı kerimin anlamını bilmeden, okumanın fazileti, faydası nedir,nelerdir.? Bu sorunun cevabını gelin hep birlikte kısa bir öykümüzle öğrenelim:

Çok yaşlı bir adam, küçük bir köyde ailecek yaşarmış. Her sabah erken kalkar, Kuran’ı Kerim okurmuş.Bu KUR’an okumanın heyacanını içinde hisseden küçük torunu da hemen hemen her seferinde dedesinin yanında bulunup o daKUR’an okurmuş. Dedesinin her hareketini örnek alan torun, bir gün o’na şu soruyu yöneltir: “

----Dedeciğim, bende senin gibi Kuran’ı Kerim okumaya çalıştım. Ama manasını anlamıyorum, anlayabildiğimi ise hemen unutuyorum. Kuran’ı Kerimi okumanın ne faydası var o zaman açıklarmısınız?”.

Bu soruya karşı, dedesi yapmakta olduğu işi o anda bırakır, ve torununa içi boş bir kömür taşıma da kullanılan sepeti uzaltarak derki:

---- Al şu sepeti, git köyün çeşmesinden su doldurup getir bana”.

Çocuk, dedesinin isteğini yerine getirmek için çeşmenin yolunu tutar. Fakat, dedesinin yanına gelene kadar, sepette ki suyun boşaldığını fark eder.

Dedesi gülümser bu olaya ve der ki: “

----Bu sefer daha hızlı gidip gelmelisin der”. Çocuk koşa koşa, hevesle gider çeşmeye, Sepetini güzelce doldurup son hızla geri döner ama, gene sepetiyle su getirmeyi başaramaz.

Nefes nefese kalan torun, sepetin su tutmadığının imkansız olduğunu söyler dedesine. Sepetin yerine bakır bir kova ile su getirmeyi teklif eder,ama dedesi bu teklifi red eder ve derki :

---- Oğlum, ben senden bir kova su değil, bir sepet su istiyorum! Sadece tekrar denemen gerekir ”, Ve çocuk üçüncü kez,elin de sepetiyle çeşmeye olanca hızıyla gider.

Elindeki sepeti çeşmeden tekrar doldurur,geri dönüp koşar ama eve gelene kadar sepeti yine boşalmış olur. Bıkkın ve tükenmiş bir halde derki,

---- Bak dede,gene gittim geldim gördüğün gibi yaptığım iş faydasız işte!”.

Yaşlı adam torununa bakar ciddiyetle derki: “

---- Oğlum sepetin içine bir bak hele ne görüyorsun?” Torunu ilk defa sepetin içine bakar görürki, değişikliği fark eder. Kömürden kararmış olan sepetin içi, su sayesinde tertemiz olmuş.

---- Oğlum, işte Kuran’ı Kerim okumakda aynıdır . Herşeyi anlamazsın, hepsini hafızan da tutamazsın, ama Kuran’ı Kerimi okuduğun zaman gözün gönlün değişir, için açılıp ferahlar, KUR’anın faziletiyle ruhun temizlenir. Her yeni bir güne daha huzurlu,mutlu mesut girersin.

 

 

Portekili:Migueis Cindia'dan

 

Samat'lı --Ahmet Tınmaz--Fransa.

 

Yazar tinmaz - May 13 2014 1996 Okunma · Yazdır

Table 'sairkuldamaddb.fusion3t695_share_table' doesn't exist
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

En Son Makaleler
Ali Bayram
MANİLER
KÖROĞLAN
KORONA “ Covid-19”
GÜZELİM

Kısa Mesajlar
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

tinmaz
yazılmış 20 kitabım var yardımcı olacak bir yayın evi arıyorum.