ŞAİRKULDAMAD
Ana Menü

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

Çevrimiçi Üyeler: 0

Toplam Üye Sayısı: 2
En Yeni Üye: Murat-yuksel

Bizi Takip Edin
Bizi şu ağlardan takip edebilirsiniz :

ELA GÖZLÜM NEME GEREK SENDE GEL ŞAŞTIM KALDIM GEL GÖR BENİ ARPALAR MUAMMA

Makale Hiyerarşisi
Makaleler ana sayfası » DENEMELER » BATSIN BU ADETİMİZ

BATSIN BU ADETİMİZ

 


   Bir ilçemiz var Anadolumuzun ortasında.Şip şirin,güzel mi güzel,tenha mı tenha.Yeri yurdu güzel, doğası güzel,güzelliği şahane.İnsanları muhterem ve sakin.Huzuru yaşayıp mutlu olmak isteyenler tezindeler.  Her yönüyle bir güzel ilçe merkezi  bizim  burası.İnanmazsanız gelin de görün.
   Burada yaşamın tadını çıkarmaya çalışan bizleriz.  Yalnız,  pek farkına varmadığımız önemli bir durum var ilçemizde.Ya  bu durumu  önemsemi- yoruz, ya  farkına varmıyoruz. Ya da milletimiz bu duruma alışmış dert etmiyor.
  İlçemizi  ikiye bölen  uzunca  iki isimli bir caddemiz var.Bütün trafik yükünü bu  iki cadde  taşımaktadır. Bir çok  ara sokak olsa bile bu uzun caddeler kadar işlek değiller.Ne de olsa cadde burası.
  Bu caddenin başlıca sıkıntısı  bir başka. Zira bu daracık kalabalık caddenin en büyük sorunu, zamanlı zamansız   araçlardan çalınan korna sorunu var.
   Mesela, İstanbul yönünden şehir merkezine giden her  bir vasıta,bu iki yönlü caddede ayarsız bir biçimde korna çalmaktalar.
  Diğer yönden Ankara yönünden giriş yapan her hangi bir vasıta  da  bir nevi aynı biçimde bolca korna çalınmakta.
        Zira  her vasıtanın şöför beyleri, İstanbul yönünden gelip Ankara cadde- sine doğru gider. Burada ilçemizin merkezinde, orta çarşıya uğrar. Bu cadde de ilerleyen şoför vatandaş, yol boyunca bir çok tanıdığını rastlar yahut görür.
    Ama bu tanıdkları ya yaya dır, ya da ilçe esnafındandır. İşte bu şoför efen- diler, yol boyu  gördüğü,dost olduğuna inandığım tanıdıklarını, selamlamak maksadıyla korna çalmaktadırlar. Taa İstanbul  yönünen girip Ankara caddesine çıkana  kadar.  Ama gel velakin, bu iki caddede trafik öyle sıkışık oluyor ki bazen kuyruklar olup tıkanmalar  bile oluşmakta.Hal böyle iken iki yönlü trafikte her bir şoför tanıdığına selam mahiyetinde korna öttürmekte.
      Ha o zaman buradan geçmekte olan araç sayısı bu kadar fazla olduğuna göre, her şoför vatandaşımız da yol boyunca bir çok kereler,gördüğü dostları- na korna çaldığına şahidiz. Hele hele orta çarşımızda veya  Merkez Camii şerifimizin önünde bu korna sesleri daha da fazlalaşmakta. Bir de bu caddeler de iki yönlü bir trafik olduğunu düşünürsek, bu korna çalma  hallerine dayan- mak,  sadece ecir sabır işi...
   Acaba diyorum,şoför beyler korna çalmakla yaptıkları hatanın , kusurun farkında mıdırlar? O anda bir kişiye Selam için çalınan korna,bütün insanları  rahatsız etmektedir. Üstelik bu iki cadde üzerinde pek çok ticaret hane olduğu gibi, tüm binalarda da oturan aileler var.Bu aileler de,öncelikle uyuyan uyuma- yan bebekler var.Hasta seyri olan bir çok hastalarımız var.Umursuzca çalınan bu kornalar burada ki bebekleri hastaları rahatsız etmiyor mu?. Elbette ediyor.
 O zaman ilçemizin huzuru rahatı için,lütfen acil hal dışında korna çalmayalım.
Huzuru,sukutu rahatı ve mutluluğu,hep beraber yaşayalım.Lütfen sussun gayrı bu   KORNALAR......(İnşallah susar bu kornalar)


                                                                                                             15-08-2017




Yazar tinmaz - August 27 2017 1501 Okunma · Yazdır

Table 'sairkuldamaddb.fusion3t695_share_table' doesn't exist
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

En Son Makaleler
Ali Bayram
MANİLER
KÖROĞLAN
KORONA “ Covid-19”
GÜZELİM

Kısa Mesajlar
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

tinmaz
yazılmış 20 kitabım var yardımcı olacak bir yayın evi arıyorum.