ŞAİRKULDAMAD
Ana Menü

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2

Çevrimiçi Üyeler: 0

Toplam Üye Sayısı: 2
En Yeni Üye: Murat-yuksel

Bizi Takip Edin
Bizi şu ağlardan takip edebilirsiniz :

SENDE GEL NEME GEREK MUAMMA GEL GÖR BENİ ŞAŞTIM KALDIM ARPALAR ELA GÖZLÜM

Makale Hiyerarşisi
Makaleler ana sayfası » DENEMELER » SAF DOKTOR

SAF DOKTOR

11-01-009

Sizler bu başlığı okuyunca lütfen kötü bir intibaya yer vermeyiniz.Zira bu başlığı mahsustan koydum.Benim bildiğim kadarıyla altın gümüş gibi madenler de bir saflık derecesi vardır.Buna çoğunlukla o madenin ayarı  da deniliyor.Belkide saflık derecesini ayar göstergesi ile gösterilmiş olduğundan  konumlanmış oluyor.

Şunu anlatmaya çalışayım,hani altın gümüş gibi madenlerde ki saflık derecesini biz insanlar insan oğlu içinde çeşidi bol olmak üzere bir çok sınıflandırmalar yapmışız.

 

Bunların bu yazımda ki baş konusu saflık. Şimdi saflığın içindeki manaları da burada sıralasam,görülür ki saflığın da kendi biçimin de bir çok mana ve şekli şeması var.O zaman ben konumu genişletip şu bizim saf doktor özlüğünü yitirmeden belki de bulandırmadan konuma gireyim.

Adama saf dedim. Adam en az altmış  yaşının üstünde.Adam yılların diş tabibi.Zira en az yirmi beş yıldır aile doktorumuz.Sanıyorum gözünden  biraz  bir ayarsızlık olduğu seçilebiliyor,ama mesleğini  tam tamamiyle yürütebiliyor.

Yirmi beş yılın üstünde diş rahatsızlıklarından dolayı bu doktora gider geliriz. Şuna  da şahit oldum ki,bu mahalle de enaz on diş  doktoru var.Ama doktor x  denince ilk baş sıralarda ismi geçmektedir.Hem de işinin birinci sınıf ehli biri yani.

Son diş  kontrolüne  gittiğimde, bir dişimin  dolgusunu yaptı.Dolgudan sonra, doktora  dedim ki,ağzımda acıma ve yanma  olayı var,lütfen bana bir recete yapın da bu ilaçlarımla tadavi olayım.

Doktor bey olur deyip bana bir recetede üç adet ilaç yazıp bana verdi. Doktordan çıkıp eczaneye uğradım ki,ilaçlarımı alayım.  Elimde kireçeteyi eczacı hanıma verdim, hanım gitti içeriden üç adet ilacı aldı geldi. Bana bakıp,

----Beyefendi,bu reçetede ki ilaçları  sosyal sigortalar ödemez,bunların parasını siz ödemeniz gerekiyor.  demez mi.

İlaçlar benim derdim için,muhakkak almalıyım.Ama doktor bey niçin bana geri ödemesi olmayan ilaçları yazdı diyede hayıflanmadım da değil hani.İlaçların parasını cebimden ödeyip gittim evime.

Bir hafta sonra gene revdevum üzerine  doktora gittim.Doktor yarım kalan yerlerin bakımını yaptı.Beni masasına çağırıp,başladık sağdan soldan sohbet etmeğe.Yalnız bu anda,benim bazı evraklarımın kayıt işleriyle uğraşmaktaydı doktor bey.

İşte bu sohbet anında,birden geçen hafta ki ilaçlerın durumu  aklıma geldi,birden gülerek,

----Doktor bey, sizin bana tam tamamına on iki Evro,seksen Cent borcunuz var deyiverdim.

Doktor elinde ki işi bırakıp hayretla bana bakıp,

----Nedenmiş benim sana bu borcum?  Biraz ciddiyce.

----Hani geçen sefer bana üç ilaç için bir reçete  vermiştiniz ya,işte o reçetede ki ilaçları sosyal sigortalar ödeme yapmayan ilaçlarmış:bu üç ilacın parasını ben cebimden ödedim.Niçin bana  sigortanın ödeyeceği ilaçları vermediniz de ben cebimden ilaç aldım.İşte bu ceremeyi ben değil sizin çekmeniz lazım dedim.

Adamda birden değişi verdi.

--Bey efendi özür dilerim hiç farkına varmadım. Bir dalgınlık olmuş olacak,deyip ayağının yan tarafından bir el çantası çıkarıp,içinden benim belirttiğim on iki Evro seksen cent’ı çıkarıp elime tutuşturdu.Üstelik  koskoca doktor bir kaç defa da özür diledi.Eh bende aldım parayı attım cebime.İşte burada ki iki insandaki saflık derecesi.Yorum sizlerin olsun.Ama insanı  hiç bir zaman tencereye kazana koyupta pişirmiyorlarmış. İnsan yaşadıkça ağır, ağır pişiyormuş. Ama saf ama ahmakça Saygılarımla.

 

Yazar tinmaz - May 13 2014 5320 Okunma · Yazdır

Table 'sairkuldamaddb.fusion3t695_share_table' doesn't exist
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

En Son Makaleler
Ali Bayram
MANİLER
KÖROĞLAN
KORONA “ Covid-19”
GÜZELİM

Kısa Mesajlar
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

tinmaz
yazılmış 20 kitabım var yardımcı olacak bir yayın evi arıyorum.