ŞAİRKULDAMAD
Ana Menü

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

Çevrimiçi Üyeler: 0

Toplam Üye Sayısı: 2
En Yeni Üye: Murat-yuksel

Bizi Takip Edin
Bizi şu ağlardan takip edebilirsiniz :

ELA GÖZLÜM MUAMMA SENDE GEL ARPALAR GEL GÖR BENİ ŞAŞTIM KALDIM NEME GEREK

Makale Hiyerarşisi
Makaleler ana sayfası » DENEMELER » BİZ NEDEN BÖYLEYİZ-3

BİZ NEDEN BÖYLEYİZ-3


+  İnsan oğlu her zaman fırsat kollama peşinde.Bu fırsatların aslını neslini pek soran olmuyor  aranmıyor.Yeter ki önüne gelen fırsatı kendi hesabına göre uydursun.
   Evet bazen kurtlarda kuşlarda da şahit olduğumuz haller dikkatimizi çekiyordur.Bunlar da yüce Mevlanın yarattıkları.Fakat ilim adamları bir çok yaratığın aklı var ama fikri yok demeleri sorunun ağırlığını beyan etmiş oluyorlar.Fakat insanoğlunun hem aklı hem de fikri varmış. Genede  bulduğu yakaladığı  fırsat kullanmada üstüne yok.
   Fırsatın değerini ayarını bilmek gerek.Evet her canlı fırsatı lehine kullanmak ister.Ama biz insanların,hele hele Müminlerin fırsat işine gelince bolca derince düşünmesi gerekiyor.Zira bulunan fırsatın ayarı gayarı ne nasıl ?. Haram mı helal mi?.Kullanacağı fırsat kendisine layık mı değil mi?. Önemli olan burası.İnsanca  alnının  teriyle rızk kazanmak güzelin güzeli. Lakin elini cebinden çıkarmadan  el hakkını hiçe sayarak  kazanma isteği de var.Ama şöyle çevremize bakar isek kısa yoldan kazanç yapmak isteyenlerimiz çok mu çok.İşte bazı insanlarımız için  o gününü kârlı kapatsın yeter  sayıyorlar..
+  İnsanlarımızın belki de düşüncesizce hareketlerinin önemlisi şu yılbaşı kutlamaları.Yılbaşı denilince sene başı olmuş oluyor.İster miladi ister Hiçri olsun.Sadece tutumsuz bir  hale kendilerini kaptırmalarının merakı olsa gerek.Öncelikle dini bir yönü İslamda var.İslamda kutlama diye de bir şey yok.Yeni bir yıla ermenin şükrünü yaşamak gerekiyor.Ama yılbaşı denilince her zaman geçen senekinden daha acaip bir hellerle kutlamalar yapılıyor.Sevabı günahı düşünen yok.evinde sofrasın da yapacağı alemi! kâr belleyen insanımız, her geçen zaman bu kutlamaları bayram yaparcasına getirmeye çalışıyor.Sevinelim mi,üzülelim mi..

Bu yaşam bir rüya son bulur bir gün,      Her şey bitip yiter haşrolur birgün,
Dünya hevesinde bazımız bizim.            Olana  inanmaz azımız bizim.

+  Zaman zaman öyle biçimsiz edepsiz konuşuyorlar ki,az evvelki yaptığı ibadetin sevabını hiçe atan,imamın vaazında dinlediği nasihatlaeri dinlediği yerde bırakıp gidenler  hala imanlı olduğunu iddia edirken birde müslimanım diye  övünmeğe çalışıyorlar...
+  Her şeyi kadere bağlayan insanımız, gençlik  günlerini boşa geçirirken sadece, ölmeyecekmiyiz, nasıl olsa faniyiz dünya yalan değil mi?,Allah kerim.  Boş ver dünyaya demesi,kendine avuntu  olurken, yanı  başında yaşayana da ibretlik bir  kamçı olmalı.
+ Biz  insanoğlu dünyanın fanileriyiz.Dünya tercihimiz  İslam dinimiz. Bizlerin bir çoğunluğu alt tabakada yaşayan biraz cahil,! kullarız.Nedense okuma sevmeyiz.Araştırma yapmayız. Sadece anadan atadan veya kulaktan dolma ilim bilim ile bu yaşamı yaşarken, İslam dininin Farzını Sünnetini vacibini  eda etmeğe çalışırız.Öncelikle hepimiz çok biliriz tihniyetine  de  sahibiz. Neden?,sadece alim bilge bildiğimiz insanların söylediklerine göre veya onlardan duyduklarımıza göre  hareket ederiz.  Bu gibi alim bilge insanlarımız o kadar çoğaldı ki,kimin  ne  dediği belli belirsiz olurken,yazılan dini kitaplarda o kadar çoğaldı ki,hangisine uyacağımızı bile bilemiyoruz...
       Okuduğumuz KUR'anı şerifi veya Hadis kitablarından başka fazla bilgi edinme cabamız yoktur. Bildiğimizde çoktur ama,gerçeğini tam bilmediğimizden her yöne eğilim içinde yürümeğe çalışıyoruz.
+++  Ve Ben! insanoğlu.Kul olup gelmişim aleme.Elbette günahlı sevaplı hallere dala dala geldim  bu günkü halime.Her zaman dünyamı düşündüm. Ahiret halimi hiç unutmadım.İnşallah unutmam da.Gel velakin hep yazma merakım ile bir şeyler yazdım durdum.Ne yazdım neler yazdım  özetlesem toplayacak gücüm yok diyeceğim.Zira her güneşin doğuşu batışı olduğu gibi insan oğlunun halleri de yazmama çok konu oldu.Yalnız bu yazımların bana bıraktığı bir iç sıkıntısı yaşatıyor.Sağdan soldan yazdım.Yazdıklarımın bir çoğu hayal gücünden çok gerçeklerden hisselenip çoğalttım.Birazını da aklımın fikrimin sürdüğü hoş gördüğüm şekilde karaladım.acaba diyorum bu yazımlarım insanlığa faydalımı zararlımı.yararlı ise ne kadar zararlı ise ne halde.Zira yazımlarım ne kadar sözlü de olmasa,acaba dedi kodu sınıfına giripte,  yarı mahşerde benim mahfıma sebep olur mu..Evet sağ duyumua inanıp bir çok yönlü yazımlarım oldu.Hepsini seve seve yazım eyledim.İşin kötü yanı dünyalık dedi kodusunu  eyledimse vay halime vay.İşte bu iç güdü beni hep düşündürmekte.Sadece hayırlısını yüce rAB'bime bırakıp yoluma devam etmeğe niyetliyim.....
                             + Düşünürler demiş ki,
                             + Düşenin dostu olmaz
                             + Tembelin torbası dolmaz.
 


Yazar tinmaz - August 03 2014 2318 Okunma · Yazdır

Table 'sairkuldamaddb.fusion3t695_share_table' doesn't exist
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

En Son Makaleler
Ali Bayram
MANİLER
KÖROĞLAN
KORONA “ Covid-19”
GÜZELİM

Kısa Mesajlar
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

tinmaz
yazılmış 20 kitabım var yardımcı olacak bir yayın evi arıyorum.